söndag 29 november 2009

Kattungar på bus

Det går fort, när kattungar växer upp. Från den ena dagen till den andra har de kommit ur kattbädden och är plötsligt överallt. Springer efter en när man går över golvet, missar en vägg och springer in i den, springer iväg på äventyr men märker att det inte är så kul ensamt så de skriker. De är fruktansvärt söta; när de bråkar med varandra, tittar upp på en med deras stora ögon, blir rädda och "jättestora" med rygghåren upp i vädret. Att ta kort på de däremot börjar bli lite smått omöjligt. Fyra kattungar vill inte vara stilla, det är bara att acceptera.















Madonna och Lagavulin


Här gästspelar två av våra andra katter i ett inlägg. Madonna längst upp är en av våra avelshonor med samma mamma som denna kull, Doris. Katten nedanför är Lagavulin, våran fina kastrat. Madonna är livlig, smart och älskar uppmärksamhet. Ett sätt är att hämta nycklar i nyckelskåpet och skramla med, då kommer vi med en gång och hon är i händelsernas centrum. Där Madonna är livlig är Lagavulin lugn, det bästa han vet är att hämta en grytlapp och lägga den bänken över diskmaskinen, lägga sig där och sova i värmen av den påslagna diskmaskinen. Två väldigt olika katter som trivs väldigt bra ihop.

söndag 22 november 2009

Allt mer rörelse i kullen

Dior tvättar sig om foten...
...för att sedan rumla med de andra ungarna.

Rörelse

Dior ligger och funderar medan...
...Chloé fredar sig från Chanels angrepp med Prada sovande bakom.

söndag 15 november 2009

Namnen skiljer dem åt

Dior
har nyss fått ögon och har rosetter på gång.

Chloé
kullens enda hona.
Chanel
kullens snöfärgade hane

Prada
den nu största hanen

onsdag 11 november 2009

Två veckor och ögon


Utflykterna är ännu bara någon decimeter i korgen, men de rör sig i alla fall nu i något som skulle kunna vara en lek. Det måste vara spännande att nu kunna se sig omkring. Mest är det fortfarande mat och sömn som gäller.

torsdag 5 november 2009

En vecka gamla idag

En vecka gamla och ännu inga ögon öppna. Livet är ännu äta och sova så ungarna sover gärna mitt i maten. Tillsammans med familjen trivs de gott och lär sig våra ljud, lukter och snabba rörelser. Vi ger mycket tid nu och de kommer att ge mycket tillbaka hela livet.

måndag 2 november 2009

När liten blir stor


Nu fyra dagar gamla är ungarna ännu inte så mycket att följa. De äter och sover, allt med ögonen stängda.

Mer intressant är det kanske att fundera på vad det kan bli av ungarna när de blir större. Vi har två gånger tidigare parat Doris och Cruse och så här kan det bli.

S*Lobyns Nike kan här följas från ganska liten till riktigt stor: http://www.bengals.dk/68.

söndag 1 november 2009

Första utflykten



I kväll har de små liven fått vara med framför TV:n. Så här tre dagar gamla tror jag att det kvittar dem vart de är. De äter så mycket de orkar äter tills de somnar sover lite och så äter de igen. Omvärlden är ännu inte viktig längre bort än till maten. Så länge Doris ligger och låter dem hållas är allt frid och fröjd även här. Doris själv är nöjd men trött, äter förstås men annars ligger hon hos sina små. Just nu verkar hon nöjd med det.

Vi vilar också. Snart springer Doris igen med fyra virvelvindar runt benen. Då gäller det att vara stark.

S*Lobyns Doris fjärde kull

Bengalen är en ras med mycket fart och "wildlook". Kanske inte så konstigt då leden i stamtavlorna ofta ligger nära Asian Leopard Cats ”Felis Bengalensis”.

Doris "mormor" Mysan, vår första bengalhona var fyra generationer från den asiatiska vildkatten. Det "vilda" i henne var trygghet, egenhet och mycket fart. Liksom sin "mormor" är Doris mycket kärvänlig, men också en påhittig och busig katt. Hon smiter ut så fort hon får chansen, ligger under byrån eller bakom dörren och när vi öppnar sticker hon som ett streck. I början sprang hon långt med oss efter sig lockandes med skinka. Nu smiter hon ut för att stanna direkt på verandan i hopp om att få skinka, som sagt hon är en påhittig katt med mycket fart.

Bengalen Crues femte kull

Chablis Grand Crues heter denne Bengalhane, en av bloggens huvudpersoner.

Stjärnorna är hans fyra ungar, en hona Chloé, och tre hanar Chanel, Dior, och Prada som föddes i torsdags den 29 oktober 2009.

Bloggen kommer att följa ungarna under deras första månader med oss i Lobyns katteri.